Sapun

Substanţă utilizată datorită puterii sale de cură­ţare, sare a unui acid gras rezultată în urma reacţiei de saponificare (acţiunea sodei caustice asupra unui corp gras).

Săpunurile antiseptice conţin, în afara unei substanţe bazice şi a unui corp gras, o substanţă de sinteză, care distruge germenii patogeni .

Săpunurile supragrase sunt obţinute pe bază de lanolină sau de acizi graşi liberi.

Săpunurile acide sau pseudusăpunurile sunt constituite din emulsii apoase pe bază de alcooli graşi sulfonaţi, acidifiaţi, conţinând uleiuri naturale sau gliceride. Săpunurile acide şi săpunurile supragrase, sunt bine suportate şi evită proliferarea bacteriană.

Săpunurile de uz dermatologic sunt utilizate pentru toaleta persoanelor cu pielea delicată sau iritată de o afecţiune. Unele săpunuri dermatologice sunt făcute pe bază de sub­stanţe medicamentoase, precum gudronul sau uleiul de ienupăr şi sunt prescrise în diferite afecţiuni precum psoriazisul.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.