Salpingita

Inflamaţie a unei trompe uterine sau a ambelor.

Originea unei salpingite este infecţioasă, germenii responsabili fiind cei ai bolilor cu transmisie sexuală (chlamydia, gonococul, micoplasma). Această inflamaţie se manifestă, în general, prin dureri pelviene, prin sângerări vaginale, printr-o febră mai mult sau mai puţin ridicată, prin pierderi vaginale anormale; uneori, totuşi, ea nu se traduce prin nici un semn şi este descoperită în cursul unui examen motivat printr-o steri­litate. Inflamaţia se poate întinde la organele învecinate: vagin, parametru (membranele de susţinere situate de o parte şi de alta a uterului), ovarele. Salpingita acută constituie o urgenţă terapeutică deoarece de buna funcţionare a trom­pelor depinde fecunditatea feminină.

TRATAMENT ŞI SUPRAVEGHERE. Tratamentul constă în luarea de antibiotice adaptate la germenele respectiv, pe o perioadă mergând de la 10 zile la 3 săptămâni. Este.de asemenea, necesar şi un tratament antibiotic al partenerului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica