Salpingita

Inflamaţie a unei trompe uterine sau a ambelor.

Originea unei salpingite este infecţioasă, germenii responsabili fiind cei ai bolilor cu transmisie sexuală (chlamydia, gonococul, micoplasma). Această inflamaţie se manifestă, în general, prin dureri pelviene, prin sângerări vaginale, printr-o febră mai mult sau mai puţin ridicată, prin pierderi vaginale anormale; uneori, totuşi, ea nu se traduce prin nici un semn şi este descoperită în cursul unui examen motivat printr-o steri­litate. Inflamaţia se poate întinde la organele învecinate: vagin, parametru (membranele de susţinere situate de o parte şi de alta a uterului), ovarele. Salpingita acută constituie o urgenţă terapeutică deoarece de buna funcţionare a trom­pelor depinde fecunditatea feminină.

TRATAMENT ŞI SUPRAVEGHERE. Tratamentul constă în luarea de antibiotice adaptate la germenele respectiv, pe o perioadă mergând de la 10 zile la 3 săptămâni. Este.de asemenea, necesar şi un tratament antibiotic al partenerului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?