Salpingectomie

Ablaţie chirurgicală a unei trompe uterine sau a ambelor.

Salpingectomia este utilizata în tratamentul unei infecţii a trompelor (hidrosalpinx – acumularea de ser în trompă; piosalpinx – acumularea de puroi în trompă) sau pentru a trata o sarcină extrauterină tubară. Ea poate fi practicată prin laparotomie (deschidere chirurgicală a abdo­menului) sau prin celiochirurgie (introducere de instrumente printr-o mică incizie abdominală). Anestezia este întotdeauna generală şi spitalizarea variază ca durată între 4 şi 7 zile, în primul caz, şi între 24 şi 72 ore în al doilea caz.

O salpingectomie a unei trompe nu afectează în nici un fel fertilitatea femeii dacă cealaltă trompă este funcţională, o salpingectomie a ambelor trompe conduce la o sterilitate definitivă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea