Salpingectomie

Ablaţie chirurgicală a unei trompe uterine sau a ambelor.

Salpingectomia este utilizata în tratamentul unei infecţii a trompelor (hidrosalpinx – acumularea de ser în trompă; piosalpinx – acumularea de puroi în trompă) sau pentru a trata o sarcină extrauterină tubară. Ea poate fi practicată prin laparotomie (deschidere chirurgicală a abdo­menului) sau prin celiochirurgie (introducere de instrumente printr-o mică incizie abdominală). Anestezia este întotdeauna generală şi spitalizarea variază ca durată între 4 şi 7 zile, în primul caz, şi între 24 şi 72 ore în al doilea caz.

O salpingectomie a unei trompe nu afectează în nici un fel fertilitatea femeii dacă cealaltă trompă este funcţională, o salpingectomie a ambelor trompe conduce la o sterilitate definitivă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica