Safenectomie

Ablaţie chirurgicală a unei vene safene.

Safenectomia este utilizata în cazul insuficientei venoase ce provoaca edeme sau varice la nivelul  membrelor inferioare ce conduc la dureri si perceperea unei greutati a membrelor inferioare .

Vena fiind scoasă circulaţia continuă să se efectueze în mod normal ca urmare a trunchiurilor venoase profunde.

Safenectomia utilizează în general tehnica numită „stripping” care necesită o anestezie generală sau locoregională

După incizarea ţesuturilor superficiale safena este secţionată la cele două capete. Prin incizia inferioară se introduce un fir special prin venă până când iese prin incizia superioară unde firul este legat de venă, se trage apoi de fir ( de capatul inferior ) acesta antrenind in deplasarea sa scoterea venei .  Pe traiectul venei apare un hematom care dispare în câteva zile, safenectomia poate fi urmata de dureri postoperatorii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica