Rozacee

Boală cutanată a feţei care asociază o înroşire a pielii  (eritem), o cuperoză şi ridicături ale epidermului conţinând un lichid purulent (papulopustule).

Rozaceea numită si acnee rozacee aceasta afectează mai ales femeile de vârste cuprinse între 30 şi 50 ani. Factori de aparitie sunt : factor circulator local, endo­crin, digestiv, nervos sau de mediu.

Tratamentul asociază îngrijiri locale şi generale. Ingrijirile locale constau în curăţirea pielii cu produse blânde, în pulverizaţii cu apă minerală, în aplicaţii de antiseptice puţin iritante sau de antiparazitare locale (metronidazol) şi în protecţia faţă de soare (cremă de tip ecran total) şi de frig (cremă grasă).

Tratamentul general adesea indispensabil se bazează pe administrarea de antibiotice din grupa tetraciclinelor. In caz de eşec s-a recurs uneori la antiparazitare imidazolate (metronidazol), chiar şi la derivaţi de vitamină A (izotretinoină, absolut interzisă în caz de sarcină).

Mai sunt posibile şi alte tratamente: medicamente anxiolitice sau antihistaminice, corectarea unui eventual dezechilibru alimentar, cure termale, psihoterapie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica