Rizartroza

Artroză localizată la rădăcina unui deget sau a unui membru.

Termenul de rizartroză este utilizat pentru a denumii artroza policelui. Ea se manifestă prin dureri şi o redoare atunci când ajunge la un stadiu avansat, prin defor­maţii (police în formă de Z).

Tratamentul rizartrozei este local (atelă, infiltraţii cu corticosteroizi, fizioterapie) şi  dacă afecţiunea rămâne dureroasă se apeleaza la chirurgie – artroplastie sau artrodeză (sudura chirurgicală a unei articulaţii).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica