Rinoree

[secretie nazala]

Scurgere de lichid provenind din fosele nazale sau din sinusuri.

Lichidul poate fi limpede şi fluid,  poate fi mucos sau purulent constituit  din secreţii groase gălbui sau verzui.

Se deosebesc două tipuri de rinoree: rinoreea anterioară şi rinoreea posterioară.

Rinoreea anterioara se caracterizează printr-o scurgere spre nări, făcând necesară suflarea nasului.

Rinoreea posterioară se recunoaşte printr-o scurgere care merge în spatele foselor nazale, în acest caz lichidul este fie înghiţit fie expectorat.

In cazul în care lichidul este înghiţit prezenţa acestuia nu este sesizată întotdeauna, dar se poate vedea scurgerea dacă se examinează fundul gâtului.

O rinoree este adesea de origine infecţioasă, isi face aparitia în cursul unei rinite (inflamaţie a foselor nazale) sau al unei sinuzite (inflamaţie a sinusurilor). Tratamentul depind de tipul afecţiunii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica