Rickettsioza

Boală infecţioasă provocată de o bacterie din genul Rickettsia.

Rickettsiile trăiesc ca paraziţi ai anumitor insecte şi arahnide (păduchi, pureci, căpuşe, acarieni) şi sunt trans­mise omului prin intermediul salivei (înţepătură, muşcătură) sau al excreţiilor unui animal vector specific fiecărei specii .

Ritkettsiozele sunt boli cu evoluţie adesea gravă putând duce la deces, în absenţa tratamentului.

Rickettsiozele debuteaza brusc si se caracte­rizează prin febră mare insotita de dureri de cap şi o stare de prostraţie urmate de o erupţie cutanată caracteristică asociată cu o înroşire a pielii, leziunile sunt fub forma unor pete plane asemanatoare celor de  rujeolă. Febra durează de la câteva zile la câteva săptămâni. In absenţa trata­mentului o rickettsioză poate evolua spre o septicemie o insuficienţă cardiacă sau renală sau spre o pneumonie.

Tratamentul trebuie admininistarat destul de precoce pentru a avea rezultate bune si consta in antibioterapie iar prevenirea constă în distrugerea păduchilor şi căpuşelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.