Rezistenta la medicamentele antiinfectioase

Capacitate pe care o posedă un agent infecţios patogen (bacterie, virus, parazit) de a se opune acţiunii unui medicament (antibiotic, antiviral sau antiparazitar).

O suşă bacteriană se numeşte rezistentă la un antibiotic dacă concentraţia minimă din respectivul  antibiotic (capabilă să inhibe creşterea bacteriei) este mai mare decât concentraţiile obţinute în serul unui bolnav tratat cu doze standard din acelasi antibiotic.

Mecanismele de rezistenţă la medicamente sunt variate şi pot coexista în acelaşi germene suprapunându-şi efectele.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.