Rezistenta la medicamentele antiinfectioase

Capacitate pe care o posedă un agent infecţios patogen (bacterie, virus, parazit) de a se opune acţiunii unui medicament (antibiotic, antiviral sau antiparazitar).

O suşă bacteriană se numeşte rezistentă la un antibiotic dacă concentraţia minimă din respectivul  antibiotic (capabilă să inhibe creşterea bacteriei) este mai mare decât concentraţiile obţinute în serul unui bolnav tratat cu doze standard din acelasi antibiotic.

Mecanismele de rezistenţă la medicamente sunt variate şi pot coexista în acelaşi germene suprapunându-şi efectele.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie