Retinopatie

Afecţiune a retinei, indiferent de cauza ei.

Retinopatia diabetică este o afecţiune cauzată de o degenerescenţă a capilarelor care irigă retina persoanelor bolnave de diabet ( peste 10 ani de boala diabetica)

Semne de manifestare: dilataţii ale capilarelor care iau forma unor mici puncte roşii (microanevrisme) , hemoragii de intensitate şi de forme variabile, exsudate albe pufoase sau exsudate uscate. Scaderea vederii surveni în formele avansate.

Tratamentul consta in fotocoagularea cu laser a leziunilor retiniene cat si tratatrea dia­betului. Retinopatia hipertensivă este o afecţiune a retinei cauzată de o hipertensiune arterială care afecteaza  circulaţia retiniană. Deseori asimpomatica insa isi poate face aparitia o sângerare în corpul vitros ce duce la aparitia unor mici pete câmpul vizual, complicaţia acestei retinopatii constă într-un edem retinian sau papilar.

Diagnosticul se pune in urma examinarii fundului de ochi, completat eventual cu angiografia oculară. Tratamentul constă în normalizarea tensiunii arteriale prin antihipertensoare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.