Retinoid

Medicament derivat de la retinol (vitami­na A), utilizat în tratamentul unor boli cutanate.

Medicamentul pe baza de vitamina A  este indicat în formele grave de acnee şi de psoriazis si sunt  contraindicate la femeia gravidă (provoacă malformaţii fătului).

Principalele efecte negative sunt tulburările hepatice şi lipidice, tulburările osoase (osteoporoza), calcificare a ligamentelor, tulbu­rări cutanate şi mucoase, stagnare a creşterii la copil etc.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă