Reimplantare

Intervenţie chirurgicală constând în repunerea la locul lui a unui organ (ureteră, muşchi) sau a unei părţi de corp secţionate (mână, picior) sau extrase (dinte).

Reimplantarea unui dinte extras accidental din alveola lui constă în reaşezarea acestuia în alveolă şi în apăsarea uşoară asupra lui fără a forţa. Această reimplantare trebuie practicată în decurs de o jumătate de oră care urmează extracţiei în caz contrar reuşita operaţiei este deosebit de aleatorie. Aşteptând să se ajungă la dentist rădăcina dintelui nu trebuie curăţată, dezinfectată ci doar clătită cu apă călduţă. Dintele trebuie să fie ţinut în gura victimei sau dacă este vorba de un copil în gura unui adult pentru a fi irigat şi conservat de salivă; el mai poate fi pus într-un pahar cu apă, cu lapte sau cu ser fiziologic.

Reimplantarea unui membru se practică în caz de amputaţie accidentală a unei porţiuni mai mult sau mai puţin lunga a unui membru sau a unei părţi de membru. Segmentul secţionat trebuie să fie manipulat cât mai puţin posibil, înconjurat de o compresă sterilă şi pus într-un sac de plastic ţinut pe gheaţă si  poate fi conservat aproximativ 6 ore.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica