Reducere

Repunere la locul său a unui organ.

Reducerea unei fracturi sau a unei luxaţii. Reducerea este indicată fie în caz de fractură cu deplasare a unuia sau mai multor fragmente osoase, fie în caz de luxaţie a unei articulaţii.

Tehnica ortopedica este cea care constă în general în repunerea la loc cu mâna prin manipulare externă a fragmentelor osoase fracturate sau a articulaţiei luxate. După caz reducerea este practicată fără anestezie (luxaţie) sau sub anestezie locoregională sau generală (fractură).

Tehnica chirurgicală este utilizată atunci când precedenta nu este practicabilă mai ales in cazul fracturilor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos