Reducere

Repunere la locul său a unui organ.

Reducerea unei fracturi sau a unei luxaţii. Reducerea este indicată fie în caz de fractură cu deplasare a unuia sau mai multor fragmente osoase, fie în caz de luxaţie a unei articulaţii.

Tehnica ortopedica este cea care constă în general în repunerea la loc cu mâna prin manipulare externă a fragmentelor osoase fracturate sau a articulaţiei luxate. După caz reducerea este practicată fără anestezie (luxaţie) sau sub anestezie locoregională sau generală (fractură).

Tehnica chirurgicală este utilizată atunci când precedenta nu este practicabilă mai ales in cazul fracturilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica