Ratie alimentara

Cantitate de alimente care per­mite satisfacerea necesităţilor energetice, în macronutrimente (proteine, lipide, glucide), în micronutrimente (vitamine, minerale) şi în apă, ale unui individ sau ale unui grup de persoane.

Stabilirea unei raţii alimentare ţine cont de repartiţia de macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie să fie furnizat de proteine (carne, peşte, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de către lipide (unt, margarină, ulei) şi 53-58% de către glucide din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Raţiile alimentare sunt stabilite plecând de la diferite grupe de alimente : fructe şi legume, corpi graşi, produse lactate, cereale, legume uscate şi cartofi, carne, peşte, ouă si prezinta modificari in funcţie de activitatea fizică a subiecţilor în cauză.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica