Radioprotectie

Protecţia persoanelor, bunurilor şi mediului faţă de radiaţiile ionizante.

Normele legislative si regulamentare naţionale şi internaţionale sunt specifice utilizarii echipamentelor, transportul substanţelor radioactive, cu limitarea iradierii populaţiei în ansamblul şi referitoare la supravegherea persoanelor expuse profesional. Evitarea expunerii constituie cea mai bună protecţie.

In caz de accident nuclear sau de expunere la gaze conţinând izotopi radioactivi, cea mai bună prevenire faţă de riscul de captare a iodului radioactiv este de a administra cât mai devreme posibil de iod neutru, care saturează tiroida şi împedică iodul radioactiv să se fixeze în ea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica