Puvaterapie (fotochimioterapie)

[fotochimioterapie]

Metodă de tratament al bolilor cuta­nate care asociază administrarea de psoralene (substanţe care exercită o acţiune fotosensibilizantă) cu expunerea la radiaţiile ultraviolete.

Fixarea psoralenei pe ADN-ul celulelor duce la blocarea diviziunii celulare a keratinocitelor (celulele pielii ) acestea devin fotosensibile la radiatii .

Puvaterapia este indicată în trata­mentul psoriazisului, parapsoriazisul, micozisul fungoid sau mastocitozele, a bolii numită vitiligo, este utilizată pentru pre­venirea cazurilor de lucită (erupţii declanşate de expunerea la soare)

Tratamentul dureaza citeva luni si incepe cu 3 sedinte pe saptamina ca apoi sa se treaca la o sedinta pe saptamina, psoralenele se administreaza oral cu 2-3 ore inainte de sedinta, sedinta dureaza 2-15 minute. Tratamentul este contraindicat in caz de sarcina , in caz de insuficienta hepatica, insuficienta  renala, in caz de cataracta , de leziuni cutanate (se indeparteaza inaintea tratamentului)  sau cancer al pielii .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica