Purpua fulminans

Septicemie fulgerătoare cauzată de o infecţie cu meningococ sau meningococemic afectând îndeosebi sugarii şi copii mici.

Purpura fulminans este caracterizata de o febră ridicată,  leziuni cutanate (purpura) necrotice şi hemoragice urmand a se instala o stare de şoc. Tratamentul necesită spitalizare de urgenţă, administrarea de antibiotice pe cale venoasă şi tratamentul stării dc şoc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.