Purpua fulminans

Septicemie fulgerătoare cauzată de o infecţie cu meningococ sau meningococemic afectând îndeosebi sugarii şi copii mici.

Purpura fulminans este caracterizata de o febră ridicată,  leziuni cutanate (purpura) necrotice şi hemoragice urmand a se instala o stare de şoc. Tratamentul necesită spitalizare de urgenţă, administrarea de antibiotice pe cale venoasă şi tratamentul stării dc şoc.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie