Punte

Proteză dentara destinată să înlocuiască unul sau mai mulţi dinţi lipsă, fixată pe dinţii naturali învecinaţi cu sectorul edentat cu rol de a restabili masticaţia, fonaţia cat şi rol estetic.

Puntea poate fi din metal sau din ceramică montată pe o armătură metalică. Executarea puntii se face pornind de la o amprentă a dinţilor ( puntea completa cuprinde mai mult de 12 dinti pe o arcada)

lipită apoi de dinţii sănătoşi adia­cenţi.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?