Pterigion

Igroşare vascularizată a conjunctivei (de formă triunghiulară) care se întinde pe cornee pornind din unghiul intern al ochiului.

Un pterigion nu alterează vederea atâta timp cât rămâne la marginea corneei insa dacă trece de ea  provoacă un astigmatism (vedere înceţoşată), dacă se apropie prea mult de axul vizual conduce la o diminuare a acuităţii vizuale.

Tratamentul consta in ablaţia sa chirurgicală (cand pterigionul invadează corneea) exista insa posibilitatea de reaparitie (30 – 50% din cazuri) iar o a doua operaţie se poate efectua dupa minim 6 luni de la prima operatie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica