Psitacoza

Boală infecţioasă cauzată de bacteria Chlamydia psittaci.

Chlamydia psittaci infectează omul, unele păsări şi mamifere. Omul se contaminează prin contactul direct cu un animal infectat, de cele mai multe ori o pasăre din familia psittacidelor (papagali, peruşi).

O psitacoză se manifestă după o incubaţie (perioada iniţială fără manifestări caracteristice bolii) de 6-15 zile. Există trei forme de boală.

Forma diseminata prezinta de cele mai multe ori o encefalită sau o meningită (inflamaţie a encefalului sau a meningelor) asociată cu o pneumopatie (inflamaţie difuză a plămânilor).

Forma pseudogripală se catacterizeaza prin frisoane şi o febră ridicată.

Forma pulmonara sau pneumopatia atipică se instalează treptat in primele zile isi face aparitia o tuse uscată (persistă 2 săptămâni) insotita de febră,  frisoane, dureri musculare şi dureri de cap.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice (cicline) timp de trei săptămâni (starea de oboseală poate persista ).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica