Psihoza

Tulburare mintală caracterizată printr-o dez­organizare a personalităţii, pierderea simţului realului şi transformarea în delir a experienţei trăite.

In limbajul medical curent termenul psihoză este utilizat pentru bolile mintale ce nu sunt insotite de  de leziuni, care prezinta doar simptome psihologice, cum sunt psihozele acute (bufeul delirant – acces delirant care apare şi dispare în mod brusc), schizofrenia, delirele cronice (paranoia, parafrenia) şi psihoza maniacodepresivă.

Tehnicile terapeutice asociază un tratament medicamentos (neuroleptice, litiu) unei psihoterapii individuale sau colective. In decursul conversaţiei medicul cauta o bună distanţă relaţională, nici prea apropiată nici prea îndepărtată, in momentul in care pacientul admite că ideile sale delirante sunt patologice, se poate întrevede vindecarea sau se poate spera intr-o ameliorare în viitorul apropiat. Spitalizarea este preferabil să fie făcută cu acordul pacientului şi al familiei sale.

In toate cazurile este indispensabilă continuarea unei relaţii terapeutice: conversaţii regulate cu terapeutul, exis­tenţa unui loc de primire în care pacientul poate trece de unele momente dificile, depistarea şi prevenirea reşutelor. Concursul familiei este necesar, dezvoltarea unei psihoze (mai ales la adolescent) este adesea rezultanta unui conflict intern al grupului familial. Anturajul trebuie să nu judece bolnavul, să-l faca pe bolnav să înţeleagă că suferinţa lui este simţită de cei din jur, dovedind că se ştie cum să se respecte convingerile sale delirante fără a adera din complezenţă la ele şi fără a le contrazice cu brutalitate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica