Prostatei (chist al)

[chistul prostatei]

Cavitate patologică situată în parenchimul (ţesutul funcţional) prostatic conţine o sub­stanţă lichidă şi este limitat de un perete care îi este caracteristic.

In majoritatea cazurilor un chist al prostatei  este asimptomatic, exceptand cazul cand este foarte voluminos, provocând atunci semne de compresie a uretrei.

Diagnosticul se pune pe baza ecografiei prostatice. Un chist al prostatei nu se tratează decât dacă el comprimă uretra iar atunci se drenează lichidul prin puncţie sau pe cale endoscopică.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive