Prostatei (chist al)

[chistul prostatei]

Cavitate patologică situată în parenchimul (ţesutul funcţional) prostatic conţine o sub­stanţă lichidă şi este limitat de un perete care îi este caracteristic.

In majoritatea cazurilor un chist al prostatei  este asimptomatic, exceptand cazul cand este foarte voluminos, provocând atunci semne de compresie a uretrei.

Diagnosticul se pune pe baza ecografiei prostatice. Un chist al prostatei nu se tratează decât dacă el comprimă uretra iar atunci se drenează lichidul prin puncţie sau pe cale endoscopică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.