Pronatia dureroasa a copilului

Incapacitate funcţională a antebraţului la copil cauzată de o luxaţie a capului radiusului produsa de o tragere bruscă de antebraţ (ex. pentru a fi ridicat) si în general survine la copii de pina in 3 ani.

Simptome sunt un braţul care atârnă imobil, spatele mâinii fiind lipit de corp, cotul nu prezintă  tumefacţie sau edem insa este dureros dacă se încearcă mişcarea braţului.

Vindecarea este obţinută printr-o manevră de reducere simplă care combina o rotaţie a ante­braţului aducând palma mâinii în faţă şi policele în afară şi o flexie a antebraţului pe braţ.  Această manevră provoacă o proeminenţă care dovedeşte punerea la loc a capului radiusului pe axa bună şi o recuperare funcţională imediată.

Este posibilă o recidivă dacă se trage din nou de mâna copilului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.