Pronatia dureroasa a copilului

Incapacitate funcţională a antebraţului la copil cauzată de o luxaţie a capului radiusului produsa de o tragere bruscă de antebraţ (ex. pentru a fi ridicat) si în general survine la copii de pina in 3 ani.

Simptome sunt un braţul care atârnă imobil, spatele mâinii fiind lipit de corp, cotul nu prezintă  tumefacţie sau edem insa este dureros dacă se încearcă mişcarea braţului.

Vindecarea este obţinută printr-o manevră de reducere simplă care combina o rotaţie a ante­braţului aducând palma mâinii în faţă şi policele în afară şi o flexie a antebraţului pe braţ.  Această manevră provoacă o proeminenţă care dovedeşte punerea la loc a capului radiusului pe axa bună şi o recuperare funcţională imediată.

Este posibilă o recidivă dacă se trage din nou de mâna copilului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie