Prolactina

Hormon polipeptidic (compus din mai mulţi acizi aminaţi) secretat de către celulele lactotrope ale antehipofizei (partea anetrioară a hipofizei,  glandă mică situată la baza creierului), responsabil de lactaţie.

Secreţia de prolactină de către antehipofiză este reglată de către dopamina, hormon de origine hipotalamică ce inhibă celulele lactotrope.

Rolul prolactinei la femeie este de a favoriza lactaţia. Niciun rol fiziologic n-a fost atribuit încă prolactinei la bărbat.

Creşterea nivelului sangvin al prolactinei, acesta fiind secretat în exces (hiperprolacteinemie) poate fi cauzată de luarea de medicamente ( ex.  metoclopramida, neurolepticele, estrogenii ) ori prezenţa unui adenom hipofizar. Creşterea prolactinei poate duce la un hipogonadism (insuficienţă a secreţiei ovarelor sau testiculelor) reversibil la tratament. Un deficit în prolactină conduce la o absenţă a apariţiei secreţiei lactate după naştere.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.