Progestativ

Substanţă naturală sau sintetică ce pro­duce asupra organismului efecte comparabile cu cele ale progesteronului, hormon feminin secretat în timpul fazei a doua a ciclului menstrual şi în timpul sarcinii.

Progestativele prezente în mod natural la femeie sub formă de progesteron sunt utilizate ca medicamente naturale sau de sinteză.

Progesteronul (progestativ natural) este indicat pentru compensarea insufi­cienţei de progesteron fiziologic.

Progestativele de sinteză utilizate se clasifică în trei grupe: progesteronul, derivaţii lui apropiaţi (conţin o structură chimică zisă nucleu pregnan) şi derivaţii norsteroidieni .

Indicaţiile progestativelor prescrise singure sau asociate cu estrogenii sunt insuficienţa secreţiei de progesteron, metroragiile (hemoragiile uterine), menoragiile (fluxuri menstruale prea abundente), menopauza, contracepţia şi cancerele de sân şi ale endometrului (mu­coasa uterină). Printre efectele nedorite posibile se numără tulburările hepatice (icterul), vasculare (flebită, ateroscleroză) şi diabetice. Luarea de progestative trebuie să se facă întotdeauna sub control medical strict.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.