Porokeratoza

Boală cutanată care caracterizata prin leziuni hiperkeratozice (îngroşarea stratului cornos), adân­cite în centrul lor şi înconjurate de un sul caracteristic (faţa internă abruptă şi faţa externă racordându-se cu pielea învecinată printr-o pantă puţin înclinată).

Uitlizarea crioterapiei sau aplicarea de keratolitice ca si tratamente utilizate sunt de eficienta scazuta sunt urmate adesea de o recidivare a leziunilor. Se mai poate recurge la o administrare de retinoide, ori în ablaţia chirurgicală a leziunilor atunci când aceasta este posibilă. Tratamentul preventiv constă în protejarea pielii de radiaţia solară (cremă de tipul ecran total).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?