Porokeratoza

Boală cutanată care caracterizata prin leziuni hiperkeratozice (îngroşarea stratului cornos), adân­cite în centrul lor şi înconjurate de un sul caracteristic (faţa internă abruptă şi faţa externă racordându-se cu pielea învecinată printr-o pantă puţin înclinată).

Uitlizarea crioterapiei sau aplicarea de keratolitice ca si tratamente utilizate sunt de eficienta scazuta sunt urmate adesea de o recidivare a leziunilor. Se mai poate recurge la o administrare de retinoide, ori în ablaţia chirurgicală a leziunilor atunci când aceasta este posibilă. Tratamentul preventiv constă în protejarea pielii de radiaţia solară (cremă de tipul ecran total).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica