Pontaj aortocoronarian

Punere a enei grefe între aortă şi artera coronară pentru a restabili  circulaţie sangvină normală într-un tronsom arterial îngustat sau ocluzionat.

Se parctica un pontaj aortocoronarian când coronarografia (examen radiografie care permite vizualizarea arterelor coronare) arată o îngustare, ventriculul stâng al inimii nu se contracta optim, când pacientul este deranjat de o angină pectorală (angor) sau când simptomele insuficienţei coronariene nu pot fi diminuate utilizand un tratament medicamentos. Această decizie este luată cu scopul de a evita survenirea unui infarct miocardic.

Operaţia chirurgicala consta in grefarea unui segment de venă (prelevat din corpul pacientului) în amonte de îngustare, în timp ce extremitatea cealaltă este legată de arteră în aval de îngustare.

Atunci când îngustările arterelor coronare sunt multiple se efectuează mai multe pontaje în cursul aceleiaşi intervenţii (un pontaj dublu, triplu sau cvadruplu). O dată realizat pontajul, circulaţia sangvină naturală este restabilită. In timpul interventiei pacientul este conectat la un aparat inimă-plămân care asigură funcţiile cardiace şi respiratorii în timpul ope­raţiei pe inimă .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.