Polinevrita

Afectare a sistemului nervos periferic caracterizată prin tulburări senzitive şi motorii, survenind simetric de ambele părţi ale corpului şi predominând la extremităţile nervilor.

Cauzele pot fi : intoxicaţie (alcoolism), ano­malie genetică, carenţă alimentară, infecţie, inflamaţie, sindrom paraneoplazic (secreţia de către o tumoră a unei substanţe care difuzează în organism şi atacă sistemul nervos), tulburare metabolică (diabet zaharat).

Polinevrita poate duce la atin­geri simultane pentru toţi nervii implicaţi la un anume pacient, dereglarile sunt în majoritatea cazurilor atât senzitive cât şi motorii. Evoluţia poate fi acută sau cronica.

Tulburările senzitive sunt parestezii (senzaţii neplăcute, ca furnicăturile sau pişcăturile, simţite pe piele), o alterare a sensibilităţii la temperatură şi la durere şi o alterare a senzaţiilor proprioceptive (relative la articulaţii şi la muşchi). Topografia acestor anomalii este numită „în ciorap” sau „în mănuşă”.

Tulburările motorii sunt paralizii care debutează la membrele inferioare, muşchii ridicători ai piciorului.

Nu există un tratament specific, afecţiunea poate regresa de la sine sau dispare cu dupa tratarea cauzei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica