Polimiozita

Orice boală inflamatorie autoimună (în cursul căreia organismul produce anticorpi îndreptaţi împotriva propriilor lui ţesuturi), caracterizată printr-o afectare (izolată sau nu) a muşchilor striaţi.

Simptomele polimiozitelor sunt foarte variabile. Muşchii afectaţi (în general cei ai coapselor şi ai umerilor) sunt dureroşi şi le lipseşte forţa si li se pot asocia leziuni purpurice, dureri articulare,  febră uneori ridicată, o hiper­trofie a ganglionilor etc.

Evoluţia poate fi acută şi poate atinge muşchiul cardiac; subacută cu un risc de atingere respiratorie; sau cronică. Tratamentul constă în prescrierea de antiinflamatoare (corticosteroizi, îndeosebi) şi de imunosupresoare.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica