Plummer-Vinson (sindrom al lui)

[sindromul lui Plummer-Vinson, sindromul Kelly-Paterson]

Prezenta unei disfagii (dificultate de a înghiţi) provocată de un diafragm esofagian (formare de ţesut fibros în partea superioară a esofagului) şi a unei anemi datorata lipsei de fier si afecteaza in cu precadere femeia tânără.

Tratamentul consat in tratarea anemiei printr-un regim alimentar corespunzator şi a unei administrări de fier. Când disfagia persistă se poate recurge la dilataţii esofagiene prin introducerea unei sonde cu balonaş. Acest sindrom constituie o stare precanceroasă şi necesită o aupraveghere regulată prin endoscopie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: