Plummer-Vinson (sindrom al lui)

[sindromul lui Plummer-Vinson, sindromul Kelly-Paterson]

Prezenta unei disfagii (dificultate de a înghiţi) provocată de un diafragm esofagian (formare de ţesut fibros în partea superioară a esofagului) şi a unei anemi datorata lipsei de fier si afecteaza in cu precadere femeia tânără.

Tratamentul consat in tratarea anemiei printr-un regim alimentar corespunzator şi a unei administrări de fier. Când disfagia persistă se poate recurge la dilataţii esofagiene prin introducerea unei sonde cu balonaş. Acest sindrom constituie o stare precanceroasă şi necesită o aupraveghere regulată prin endoscopie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români