Plamanului (abces al)

[abces al plamanului]

Colecţie de puroi în plămân.

Un abces al plămânului este cauzat de o infecţie provocată de o bacterie anaerobă sau mai rar de prezenţa unui corp străin inhalat în arborele respirator sau legat de un focar infecţios situat în altă parte a corpului (abces dentar).

Abcesul pulmonar este caracterizat de o durere toracică localizată, febră, pierdere în greutate, oboseală şi prin expectoraţii purulente.

Tratamentul constă în administrarea de anti­biotice pe cale venoasă in prima faza si apoi pe cale orală. Tratamentul se intinde pe durata a minim 6 săptămâni iar in cazuri grave se recurge la ablaţia chirurgicală sau drenarea abcesului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.