Plamanului (abces al)

[abces al plamanului]

Colecţie de puroi în plămân.

Un abces al plămânului este cauzat de o infecţie provocată de o bacterie anaerobă sau mai rar de prezenţa unui corp străin inhalat în arborele respirator sau legat de un focar infecţios situat în altă parte a corpului (abces dentar).

Abcesul pulmonar este caracterizat de o durere toracică localizată, febră, pierdere în greutate, oboseală şi prin expectoraţii purulente.

Tratamentul constă în administrarea de anti­biotice pe cale venoasă in prima faza si apoi pe cale orală. Tratamentul se intinde pe durata a minim 6 săptămâni iar in cazuri grave se recurge la ablaţia chirurgicală sau drenarea abcesului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată