Piosalpinx

Existenta puroiului într-o trompă uterină sau în ambele.

Piosalpinxul apare ca urmare a unei salpingite (inflamaţia unei trompe sau a ambelor, de origine infecţioasă) ne­diagnosticată sau tratată prea târziu si este insotit de dureri pelviene majore,  ceea ce face examenul gine­cologic dificil.

Tratamentul constă în drenarea puroiului şi în reparaţia trompei sau trompelor eventual deteriorate, chiar în retra­gerea lor pe cale chirurgicală (salpingectomie).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă