Piloroplastie

Tehnică chirurgicală care menita sa largeasca pilorul, orificiul de comunicaţie între stomac şi duoden.

Piloroplastie constă în practicarea sub anestezie generală a unei incizii longitudinale a muşchiului pilorului urmată de suturarea transversală, ceea ce creează o dilatare a orificiului.

Tehnică este utilizată de cele mai multe ori pentru a facilita drenajul conţinutului stomacal în paralel cu o vagotomie selectivă ( tratament chirurgical al unui ulcer duodenal care constă în secţionarea nervilor pneumogastrici pentru a diminua secreţia acidă a stomacului ).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica