Pielonefrita

Infecţie acută, subacută sau cronica a bazinetului şi a ţesutului interstiţial al unui rinichi,  rar la ambii rinichi.

Pielonefrita acută este cea mai frecventa dintre pielonefrite si afectează de cel mai des femeia tânără, este in general cauzata de o bacterie Gram negativă si este favorizata de unele boli ori de malformaţiile congenitale ale căilor urinare.

Este caracterizata de dereglari micţionale asemănătoare celor ale unei cistite (arsuri la micţiune, micţiuni frecvente şi imperioase), urină tulbure urmata in a doua faza de dureri lombare unilaterale şi de intensitate variabilă (des moderate), febră de 39-40 C, frisoane, oboseală asociată cu o stare generală proastă.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice pe cale venoasă sau intramusculară timp de câteva zile, apoi pe cale orală timp de 2-3 săptămâni .   La formele simple  după 2-3 zile temperatura se normalizează, durerile dispar iar urinele nu mai conţin germeni.

In caz de anomalie a căilor urinare (prezenta unui calcul in uretra, malformatie) se recurge la act chirurgical. Recidivele sunt frecvente. Prevenirea pielonefritelor constă în tratarea infecţiilor căilor urinare joase (cistite).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.