Pielii (cancer al)

[cancer al pielii]

Tumoră malignă ce se dezvoltă pe seama unei structuri constitutive a pielii.

Cancerele pielii sunt provocate în marea majoritate din cazuri de expunerea la soare insa mai poate si favorizat şi de intoxicatii cu arsenic, derivaţii huilei şi petrolului de unele boli genetice.

Orice leziune proemi­nentă persistentă, care sângerează cu uşurinţă şi reapare, sau al cărei aspect se modifică (pată pigmentată care prezintă diferite culori, cu contur prost delimitat), chiar dacă se află pe o parte descoperită a corpului, necesita o consultaţie.

Un cancer al pielii trebuie să fie îndepărtat pe cale chirurgicală, în unele cazuri este urmata de o chimio­terapie. Prevenirea constă în evitarea expunerii la soare şi în protejarea pielii cu lapte şi creme de tip ecran total.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica