Picior de atlet

Boală cutanată localizată între degetele de la picioare, caracterizată prin fisuri şi crăpături mai mult sau mai puţin adânci.

Piciorul de atlet este o boală provocată de proliferarea ciuper­cilor microscopice (dermatofiţi sau levuri) sau a unor germeni Gram negativi. El se întâlneşte mai ales la sportivi şi cei care poartă în mod obişnuit încălţăminte care favorizează transpiraţia.

Un picior de atlet se semnalează mai întâi prin înroşiri şi vezicule ale feţelor laterale ale degetelor de la picioare care apoi se transformă în fisuri. Tratamentul constă în băi de antiseptice, în dezinfectarea cu alcool iodat şi în aplicarea de antifungice (medicamente împotriva ciupercilor).

Prevenirea recidivelor constă într-o igienă riguroasă a picioarelor,  este necesar să se evite transpiraţia şi macerarea pielii (purtând ciorapi din fibre naturale).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.