Picior de atlet

Boală cutanată localizată între degetele de la picioare, caracterizată prin fisuri şi crăpături mai mult sau mai puţin adânci.

Piciorul de atlet este o boală provocată de proliferarea ciuper­cilor microscopice (dermatofiţi sau levuri) sau a unor germeni Gram negativi. El se întâlneşte mai ales la sportivi şi cei care poartă în mod obişnuit încălţăminte care favorizează transpiraţia.

Un picior de atlet se semnalează mai întâi prin înroşiri şi vezicule ale feţelor laterale ale degetelor de la picioare care apoi se transformă în fisuri. Tratamentul constă în băi de antiseptice, în dezinfectarea cu alcool iodat şi în aplicarea de antifungice (medicamente împotriva ciupercilor).

Prevenirea recidivelor constă într-o igienă riguroasă a picioarelor,  este necesar să se evite transpiraţia şi macerarea pielii (purtând ciorapi din fibre naturale).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea