pH-metrie esofagiana (explorare prin)

[explorare prin pH-metrie esofagiana]

Examen care contribuie la stabilirea diagnosticului de reflux gastroesofagian (trecerea anormală de lichid gastric acid în esofag) si consta in măsurare şi înregistrare continuă, pe o perioda de cateva ore,  a pH-ului esofagului inferior ( permite si controlul eficacităţii tratamentului chirurgical sau medical al acestei boli).

pH-metria este practicata cu ajutorul unei sonde introduse printr-o nară până în partea de jos a esofagului (sub anestezie usoara). Sonda este conectata la un aparat exterior, fixat în jurul taliei pacientului, care înregistrează măsurătorile.

Examenul este nedureros si se poate desfasura pe o durată de 3 ore sau de 24 de ore. Pacientul trebuie să stea fără să mănânce. Pentru un examen pe durata a 3 ore subiectul rămâne în sala de examinare şi ingeră o „masă test“. In prima oră după masă el rămâne aşezat în cea de a doua oră se întinde la orizontală şi revine la poziţia şezândă pentru cea de a treia oară. Pentru un examen pe durata a 24 de ore subiectul poate pleca şi îşi poate relua activităţile. Rezultatele (consemnate în scris) sunt cunoscute în 24 de ore.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica