Pericardită

Inflamaţie a celor două foiţe ale pericardului seros.

Cele mai multe pericardite sunt de origine infecţioasă insa poate apare ca urmare a unei conectivite (boală a ţesu­tului conjunctiv al diverselor organe) sau a unui cancer.

Sunt 3 tipuri de pericardită: pericardita acută, pericardita uscată şi pericardita cronică constrictivă.

Pericardită acută – este o inflamaţie a pericardului seros care conduce des la apariţia de lichid între cele două foiţe ale sale. Cauzele cunoscute care duc la aparitia unei  pericardite acute sunt : infecţie virală (substanta dintre cele două foiţe este limpede) sau microbiană (substanta dintre cele două foiţe este purulentă), o tuberculoză, un cancer sau un reumatism articular acut, insa in cele mai multe situatii nu se cunoaste cazuza aparitiei .

Pericardita acută se manifesta printr-o durere toracică ce se amplifică la inspiraţie, si o stare febrila.

Evoluţia unei pericardite acute benigne este întotdeauna favorabilă fără tratament insa recidivele sunt frecvente.

Tratamentul este in functie de cauza ce a provocat pericardita iar daca lichidul cuprins în pericard este prea mare sunt practicate puncţii.

Pericardita uscată – inflamaţie a pericardului şi uneori constituie doar stadiul iniţial al unei pericardite acute cu efuziune.

Pericardita cronică constrictivă (complicaţie rară a unei pericardite acute tuberculoase) – inflamaţie a pericardului ce se caracterizeaza printr-o îngroşare importantă a constituenţilor pericardului, se constitue astfel un înveliş care strânge inima şi impiedica buna functioanare. Ingrosarea se poate face in cateva lui sau cativa ani.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica