Periarterita

Orice afecţiune provocată de o infla­maţie a ţesuturilor din vecinătatea articulaţiilor.

Periarteritele sunt favorizate de îmbătrânirea ţesuturilor si afecteaza subiecţii vârstnici sau mai rar subiecţii tineri şi sportivi. Ele afectează bursele seroase periarticulare (spaţiile de alunecare), capsula articulară (ţesutul fibros care înconjoară articulaţia), ligamentele, tendoanele şi tecile lor cat si muşchii învecinaţi ai articulaţiei.

Periarterita cotului – poate fi cauza de o epicondilită (infla­maţie a tendoanelor care se inseră pe epicondil, excrescenţă osoasă situată la extremitatea inferioară a humerusului), frecventă la jucătorul de tenis, de o epitrohleită (inflamaţie a epitrohleei, excrescenţă osoasă situată pe partea internă a cotului) sau unei bursite retroolecraniene (inflamaţie a bursei seroase situată în spatele olecranului, excrescenţa posterioară a cubitusului de la nivelul arti­culaţiei cotului).

Periartrita şoldului  – este cauzata de o tendinită a muşchilor fesieri, responsabilă de o durere atunci când subiectul depărtează coapsa de axa corpului sau de o tendinită a muşchilor abductori,  frecventă la sportiv (rugby, fotbal).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?