Periarterita

Orice afecţiune provocată de o infla­maţie a ţesuturilor din vecinătatea articulaţiilor.

Periarteritele sunt favorizate de îmbătrânirea ţesuturilor si afecteaza subiecţii vârstnici sau mai rar subiecţii tineri şi sportivi. Ele afectează bursele seroase periarticulare (spaţiile de alunecare), capsula articulară (ţesutul fibros care înconjoară articulaţia), ligamentele, tendoanele şi tecile lor cat si muşchii învecinaţi ai articulaţiei.

Periarterita cotului – poate fi cauza de o epicondilită (infla­maţie a tendoanelor care se inseră pe epicondil, excrescenţă osoasă situată la extremitatea inferioară a humerusului), frecventă la jucătorul de tenis, de o epitrohleită (inflamaţie a epitrohleei, excrescenţă osoasă situată pe partea internă a cotului) sau unei bursite retroolecraniene (inflamaţie a bursei seroase situată în spatele olecranului, excrescenţa posterioară a cubitusului de la nivelul arti­culaţiei cotului).

Periartrita şoldului  – este cauzata de o tendinită a muşchilor fesieri, responsabilă de o durere atunci când subiectul depărtează coapsa de axa corpului sau de o tendinită a muşchilor abductori,  frecventă la sportiv (rugby, fotbal).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica