Pediculicid

Medicament de uz extern folosit în tratamentul pediculozelor (afecţiuni cutanate provocate de infestările cu păduchi).

Pediculicidele sunt sub formă de pudră, de soluţie, de spray, de loţiune, de şampon sau de cremă si au in componenta una sau mai multe substante (clofenatul, diclordifeniltricloretan  -D.D.T.-ul, lindanul, malationul, piretrinele).

Pediculicidele sunt contraindicate la femeia gravidă şi la copilul sub 30 de luni si nu trebuie să fie in zonele in care peilea care prezinta leziuni, nici pe ochi sau pe mucoase.

Modul de întrebuinţare este in functie de produs si zona infestata. Pentru eliminarea focarului de infectare este necesar ca imbracamintea, cearşafurile, prosoapele sa fie spalate la o temperatură peste 60°C sau să fie tratate cu un produs adecvat.  Tratamentul trebuie sa fie extins si asupra anturajului persoanei infestate (părinţi, fraţi şi surori, parteneri sexuali ).

Efecte nedorite pot intervenii când nu sunt respectate instructiunile de utilizare.

In caz de aplicare prea îndelungată sau repetată sau în caz de contact accidental cu mucoasele sau cu ochii se pot produce o iritaţie cutanată (eczemă), înroşiri sau arsuri. Aceste efecte se pot inlatura prin spălare cu apă din abundenţă.

In cazul in care se produce o trecere accidentală în sânge se poate provoca un icter (gălbinare), convulsii sau comă, ceea ce impune o spitalizare de urgenţă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.