Pectoral (muşchi)

[muşchi]

Muşchi situat la partea anterioară a toracelui.

Există doi muşchi pectorali: marele pectoral şi micul pectoral.

Muşchiul mare pectoral este triunghiular şi plat care se prinde de stern şi de cartilagiile costale ale coastelor începând cu a 2-a pereche şi până la a 6-a pereche cat şi de colul humeral.

Muşchiul mic pectoral este un muşchi mai mic tot tri­unghiular şi plat iar acesta  se prinde pe perechile a 3-a, a 4-a şi a 5-a de coaste cat şi pe apofiza coracoidă a omoplatului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica