Patch (sistem transdemic)

[sistem transdemic]

Structura de mici dimensiuni (asemanatoare unui plasture) cu propietati adezive ce contine un medicament si care este destinata să fie lipita de piele.  .

Patchul difuzează local un medicament în piele sau în întreg organismul pe cale sangvina.

In prima categorie sunt patch-testul (sau timbrul) cu tuberculină este folosit  pentru diagnosticarea tuberculozei sau pentru controlul eficacităţii vaccinului; patch-testul (sau epidermotestul) cu un alergen permite diagnosticarea unei alergii a subiectului.

A doua categorie de patch ce permite unui medicament să traverseze pielea, să ajungă în sânge şi să difuzeze în organism utilizeaza derivaţii nitraţi împotriva angorului (angina pectorală), nicotină pentru uşurarea încetării fumatului, hormonii estrogeni pentru a compensa o insuficienţă a secreţiei ovarelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.