Pata rubinie (angiom nodular)

[angiom nodular]

Nodul benign format dintr-o îngră­mădire de minuscule vase sangvine cutanate.

Proeminenţe emisferice mici (diametru de 1 – 5 milimetri), de culoare roşie sau violacee, foarte bine delimitate, situate mai ales pe trunchi şi la rădăcina membrelor.

Petele rubinii afectează adultul de peste 40 de ani si in unele cazuri prezenta lor este insotita de o insuficienţă hepatică sau la femeie cu un exces de hormoni estrogeni ( in timpul sarcinii sarcină sau cand se administreaza pilule contraceptive). Nu sunt patologice

Tratamentul este de natura estetica si se pot distruge  prin electrocoagulare sau prin laser cu dioxid de carbon (rămâne în loc doar un mic semn).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.