Pata rubinie (angiom nodular)

[angiom nodular]

Nodul benign format dintr-o îngră­mădire de minuscule vase sangvine cutanate.

Proeminenţe emisferice mici (diametru de 1 – 5 milimetri), de culoare roşie sau violacee, foarte bine delimitate, situate mai ales pe trunchi şi la rădăcina membrelor.

Petele rubinii afectează adultul de peste 40 de ani si in unele cazuri prezenta lor este insotita de o insuficienţă hepatică sau la femeie cu un exces de hormoni estrogeni ( in timpul sarcinii sarcină sau cand se administreaza pilule contraceptive). Nu sunt patologice

Tratamentul este de natura estetica si se pot distruge  prin electrocoagulare sau prin laser cu dioxid de carbon (rămâne în loc doar un mic semn).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața