Pata cafea cu lapte

Pată cutanată de culoare galben deschis, rotundă şi plană, provocate de o hipermelanoză (exces de melanină, pigmentul pielii) de origine genetică.

Petele cafea cu lapte sunt bine delimitate, nepruriginoase, ele predomină pe torace şi pe reginea lombară. Dacă sunt mici şi numeroase ele nu sunt patologice insa ele pot fi uneori unul dintre simptomele unei afecţiuni ereditare: boala iui Recklinghausen, scleroza tuberoasă a lui Bourneville.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica