Parodontoliza

Distrugere treptată şi ireversibilă a parodonţiului.

Parodontolizele sunt urmare a unei parodontopatii profunde (afectare profundă a parodonţiului) si sunt precedate printr-un stadiu de inflamaţie superficială a gin­giei (gingivită).

Ea are o evolutie de cele mai multe ori în mod cronic si duce la dispariţia supor­tului osos, însoţit de o dezlipire a gingiei în jurul dintelui (pungă gingivală) si sta laza pierderii dinţilor dupa vârsta de 30 de ani.

Tratamentul consta in suprimarea cauzei bacteriene a bolii  printr-un periaj minuţios şi eficace, şi printr-un detartraj al rădăcinilor. Atunci când boala progresează în profunzime, o intervenţie în lambou (dezlipirea chirurgicală a gingiei) permite curăţirea şi chiuretarea leziunilor şi opreşte astfel evoluţia lor.Tratamentul poate să cuprindă acoperirea eventuală a structurilor distruse cu ajutorul coralului, hidroxiapatitei sau altor materiale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica