Paraplegie

Paralizie a celor două membre inferioare, cauzată de o leziune a celulelor motorii ale sistemului nervos, cu localizare fie centrală (lezare în profunzime a măduvei spinării), fie periferică (leziune în zona de emergenţă a fibrelor nervoase ale măduvei sau nervilor).

Diagnosticarea se bazează pe examenul tomodensitometric, pe imageria prin rezonanţă magnetică, pe examenul lichidului cefalorahidian şi pe explorările electrofiziologice.

Tratamentul medical sau chirurgical este in functie de afec­ţiunea responsabilă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica