Ovarului (cancer al)

Cancer care efecteaza ovarul sub forma unui adenocarcinom (tumoră malignă care se dezvoltă pe ţesuturile mucoase sau glandulare), survine de cele mai multe ori după menopauză.

Simptomle sunt : dureri abdominale şi pelviene, anemie, slăbire, oboseală, lipsă a poftei de mâncare.

Cancerul de ovar este diagnosticat la palparea abdo­minală, completată cu ecografia, scanerul şi biopsia tumorii.

Tratamentul este chirurgical şi constă în în­depărtarea ambelor ovare şi a ambelor trompe (anexectomie bilaterală), precum şi a uterului (histerectomie). Trata­ment este adesea completat cu o chimioterapie şi mai rar cu o radioterapie, supravegherea regulată a femeii este ne­cesară după tratament. O supraveghere ginecologică regulată este necesară pentru a permite o depistare şi un tratament precoce.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica