Ovariectomie

Ablaţia chirurgicală a unui ovar, practicată în caz de tumoră sau de chist al ovarului

Când ablatia este a ambelor ovare se vorbeşte de castrare.

Intervenţia este realizată sub anestezie generala prin deschiderea peretelui abdominal sau prin celioscopie (introducerea prin peretele abdominal a unui tub dotat cu un sistem optic şi cu instrumente de microchirurgie), se pot si combina cele două metode.

Dacă ablaţia priveşte un singur ovar ovulaţia şi producţia hormonală este păstrată. Daca ablaţia este a ambelor ovare atunci când este practicată înainte de menopauză provoacă o menopauză artificială, prin carenţă hormonală şi o sterilitate definitivă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica