Ovarelor polichistice (sindrom al)

[distrofie ovariană, ovarita sderochistică, polichistoză ovariană, sindrom al Stein-Leventhul.]

Afec­ţiune cronică caracterizata prin prezenţa pe ovare a unor multiple chisturi tari de mărime variabilă, prin tulburări ale fluxului menstrual, printr-o pilozitate abundentă şi printr-o greutate excesivă.

Sindromul ovarelor polichistice are o cauză încă necunoscută. Tulburările menstruale constau într-o absenţă sau o neregularitate a fluxului menstrual şi în tulburări ale ovulaţiei. Unele femei au sarcini fără probleme în pofida anomaliilor ciclului lor menstrual.

Tratamentul este cel al simptomelor, poate consta în inducerea ovulaţiei dacă femeia doreşte să rămână gravidă (rezultate slabe). Un alt tratament este cel celiochirurgical, laserul sau rezecţia celiochirurgicală a unei părţi a peretelui ovanilui permit uneori producerea ovulaţiilor. Dacă nu se doreşte o sarcină un tratament hormonal cu antiandrogeni regleaza scurgerilor menstruale şi diminueaza pilozitatea în câteva luni. Contracepţia orală permite uneori dispariţia chisturilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica