Osgood-Schlatter (boală a lui)

[apofizita tibială anterioară de creştere boala lui Osgood-Schlatter]

Inflamaţie a apofizei tibiale anterioare (protuberanţă situată chiar sub genunchi, palpabilă sub piele, pe care se inseră tendonul rotulian), survenind în timpul creşterii.

Boala lui Osgood-Schlatter face parte dintre apofizitele de creştere si debutează între 10 şi 15 ani prin dureri locale intense la mers şi la alergat.

Tratamentul constă în luarea de antiinflamatoare şi în încetarea activităţii care produc durerea pe o perioada de cateva luni pana la un an. Dacă durerile încă persistă, se recurge la o imobilizare gipsată, timp de o lună sau două. Vindecarea se face fără sechele.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?